Acordă o notă:
1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cele mai bune și ieftine baterii auto

Bateria auto este una din principalele piese ale unui autoturism a carei functionare necorespunzatoare nu afecteaza doar performanta unei masini, ci si capacitatea de a porni. Bateria auto este un element important care se monteaza destul de simplu, fara prea mare dificultate, insa un element care nu este chair asa usor de ales in concordanta cu modelul autoturismului pe care proprietarii urmeaza sa il echipeze. Durata de viata a unei baterii auto este de aproximativ cinci ani, dupa aceasta perioada fiind nevoie de schimbarea acesteia.

Importanta etichetei unei baterii auto

Inainte de a alege un anumit tip de acumulator auto, proprietarii trebuie sa tina cont de eticheta. Pe eticheta bateriei se afla foarte multe informatii importante pentru cumparatori. In timp ce soferii amatori stiu doar sa citeasca doua informatii: amperajul si voltajul, pe eticheta mai sunt prezentate si alte informatii, cu ar fi puterea de pornire la rece. Cu cat valoarea puterii de pornire la rece este mai mare, cu atat bateria auto poate sa faca fata pornirilor repetate la temperaturi scazute si este mai performanta.

In plus, pe eticheta bateriei sunt trecute voltajul si amperajul, amperajul fiind mereu de 12 V in cazul autoturismelor. Amperajul poate sa difere de la 30 la 250 de amperi, in functie de modelul masinii.

Principalele criterii pentru achizitionarea unei baterii auto

Asa cum nu toate autoturismele pot raspunde la aceleasi solicitari, nu orice baterie auto se poate monta sub capota oricarui model. Cand pornirea este mai grea, este bine ca utilizatorul sa actioneze rapid si sa aleaga o baterie noua si performanta inainte de a ramane cu masina in drum.

Este foarte important de avut in vedere compatibilitatea bateriei auto cu autovehiculul. Manualul de utilizare al modelului pe care il conduc ii va ajuta pe proprietari sa aleaga bateria auto potrivita. Acestia trebuie sa se puna la punct cu privire la dimensiunea si la polaritatea bateriei auto potrivite cu lacasul de sub capota masinii. Desi acest aspect este adeseori neglijat, nimeni nu ar dori sa se regaseasca in situatia de a achizitiona o baterie ale carei borne sunt inversate fata de polaritatea cablurilor masinii.

Capacitatea bateriei auto este un alt criteriu foarte important. Aceasta este exprimata in amperi pe ora, cu simbolul Ah, iar caracteristica este inscriptionate pe acumulatorul auto si trebuie sa corespunda cu acele indicatii tehnice transmise de producator. Tipul bateriei auto este un alt criteriu important.

Exista pe piata baterii auto pe baza de acid si placi de plumb, fara intretinere, cele mai des intalnite si comandate. Acestea nu necesita apa distilata in sistemul de incarcare si nu  trebuie schimbate decat dupa epuizarea lichidului. Exista, de asemenea, si alte tipuri de baterii, cele argint-calciu, EFB si AGM, ce ofera o tehnologie mult mai avansata, adaptata modelelor de masini mai noi si cu dotari complexe si echipamente electronice performante.

In functie de curentul de pornire la rece, bateria auto se va dovedi o alegere inspirata sau nu. Acest criteriu este echivalent cu cantitatea de curent pe cre bateria o poate oferi in primele secunde ale pornirii, pana cand tensiunea poate scadea sub un nivel care sa o faca inutilizabila. Bateriile auto destinate motoarelor pe benzina ofera un curent de pornire cu valori care sunt cuprinse intre 35 si 100 Ah.

Nu in ultimul rand, bateria auto se alege si in functie de garantia oferita de producator. Orice baterie auto trebuie sa fie insotita de un certificat de garantie care se acorda in urma unor masuratori speciale realizate in service-ul autorizat RAR ori in unitatile care sunt afiliate distribuitorilor de acumulatori cunoscuti.

Daca toate aceste aspecte au fost luate in considerare, proprietarii masinilor trebuie sa ia in calcul si alti factori, subiectivi si mai putin importanti. Spre exemplu, o baterie auto cu maner ii ajuta pentru a transporta bateria pana la portbagaj, aceasta fiind relativ grea si cu o masa ce poate ajunge panala 20 kg.

Montarea bateriei noi nu este foarte dificila, insa necesita foarte multa atentie din partea proprietarilor masinii si putina indemanare. Inainte de a monta bateria noua, este important sa fie demontata bateria veche.

Vezi aici întreaga gama de baterii auto la preț redus.

Peste 1000 de produse din care poți alege. Toate modelele la un preț redus și de bună calitate.

Recomandari:

Imagine Model

Baterie auto Varta Blue 74AH

 • Amperaj: 74 Ah
 • Curent pornire: 680 A
 • Tensiune: 12 V
 • Dimensiuni: lungime 27.8 cm, lățime 17.5 cm, înălțime 19 cm.
 • Pro: tehnologia powerframe, putere pornire la rece, preț mic.

Vezi detalii si pret


Baterie auto Varta Silver 100AH

 • Amperaj: 100 Ah
 • Curent pornire: 830 A
 • Tensiune: 12 V
 • Dimensiuni: lungime 35.3 cm, lățime 17.5 cm, înălțime 19 cm.
 • Pro: Proiectată pentru vehicule de înaltă performanță

Vezi detalii si pret


Baterie auto Rombat Premier 75Ah

 • Amperaj: 75 Ah
 • Curent pornire: 750 A
 • Tensiune: 12 V
 • Dimensiuni: lungime 27.8 cm, lățime 17.5 cm, înălțime 19 cm.
 • Pro: durată de viață ridicată.

Vezi detalii si pret


Baterie auto Zap Plus 100Ah

 • Amperaj: 100 Ah
 • Curent pornire: 760 A
 • Tensiune: 12 V
 • Dimensiuni: lungime 35 cm, lățime 17.5 cm, înălțime 19 cm.
 • Pro: preț mic, performanță, capacitate ridicată de pornire

Vezi detalii si pret


Baterie auto Bosch S3 70Ah

 • Amperaj: 70 Ah
 • Curent pornire: 640 A
 • Tensiune: 12 V
 • Dimensiuni: lungime 27.8 cm, lățime 17.5 cm, înălțime 19 cm.
 • Pro: raport calitate-preț optim, grilă powerframe.

Vezi detalii si pret


Nu ai găsit în lista ce îți dorești ? Vezi aici mai multe produse la preț redus și calitate pe măsură.

Content Writer la Cumpar.net - Cumpara Inteligent!
Buna! Ma bucur ca ai citit un articol de-al meu si sper ca ti-a placut! Ma straduiesc in continuare sa creez cele mai bune articole pentru tine asa ca astept sa revii pe site! Articolele scrise de mine contin informatii actualizate despre produse. Recomand cele mai populare si fiabile produse pe baza recenziilor oferite de cumparatori. O zi minunata in continuare!
Julieta
Ultimele postari ale lui Julieta (vezi toate)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code