Acordă o notă:
1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cele mai bune seminee pe lemne

Despre seminee:

Un șemineu pe lemne este folosit atat pentru decorațiune cât și pentru încălzirea unei locuințe. Un șemineu pe lemn instalat în locuința dvs va aduce un plus de eleganță în afară de căldura oferită în anotimpul rece. Având în vedere că majoriatea au geam în partea frontală, este o plăcere să privești focul.
În acest articol vă vom prezenta mai multe tipuri de șeminee-soba. Aceste seminee-soba prezintă: eficiență ridicată, instalare rapidă, preț scazut, coș de mici dimensiuni.

Puterea termică – Înainte de a comanda un șemineu, asigurăte că are o putere termică de minim 9 kW. Contează și suprafața camerei de încălzit. Dacă vorbim despre un dormit normal, un șemineu cu o putere de 9 kW este de ajuns. Dacă însă amplasăm șemineul într-un living spațios, atunci avem nevoie de un șemineu cu o putere de peste 10 kW.

Randamentul – Majoritatea șemineelor au randament de aproximativ 80%.  Modelele mai scumpe obțin de obicei un randament mai ridicat. Totul ține de materialele din care s-a construit șemineul

Materialul din care este construit: Aveți la alegere fontă, inox, oțel, sticlă sau teracotă. Cele din sticlă arată foarte bine dar și prețul este pe măsură. Sunt șeminee moderne cu un alt design. În imaginea de la începutul articolului puteți observa un astfel de focar.

Tipuri de seminee existente: șemineu electric, șemineu pe gaz, șemineu electric si mai putin cunoscute: șemineele pe bioetanol.

Pentru un semineu gata facut aveti nevoie de un cos cu un diametru de 120-250 mm. Cosul poate fi din inox, otel, caramida, etc.

Semineu construit sau gată făcut ? Daca aveti o suprafata mare de incalzit puteți opta pentru construcția unui șemineu mai mare care ar trebui să fie dotat cu o cameră de ardere.

Șemineu construit avantaje:

 • Putere mare de încalzire.
 • Aspect impunător.
 • Menține caldura mai mult timp.

Șemineu construit dezavantaje:

 • Cost ridicat de construcție/materiale.
 • Necesită un cos de mari dimensiuni.
 • Ocupă mai mult spatiu.

Șemineu gata facut avantaje:

 • Este mult mai ieftin.
 • Ocupă puțin spatiu.
 • Se Încalzeste mai ușor.

Șemineu gata facut dezavantaje:

 • Putere mai mică de incalzire.
 • Nu poate încalzi o suprafațî mai mare.
 • Se răceste mai repede.

Recomandări Șeminee:

1. Soba-Semineu MBS Corner crem – Functioneaza pe lemne si carbune, ofera ardere standard si un stil modern. Dimensiuni: lungime 64 cm, inaltime 91.5 cm, adancime 57.5 cm si o greutate de 70 kg.

Putere: 10 KW

PRO: Aspect placut.

Contra: Geam de mici dimensiuni.

Mai multe informatii si pret.

 

 

2. Soba tip centrala Termo Etaj A – Evacuare: Central, Dimensiune Soba: 45cm x 49cm x 103cm, Putere: 22 KW, Greutate: 122 KG, Randament: 72%, Capacitate Cazan: 22 L, Greutate: 98 KG, Presiune Maxima: 3 bar

PRO: putere mare, randament ridicat.

Contra: nimic.

Mai multe informatii si pret.

 

 

 

3.Soba-Semineu – Un model de semineu simplu si usor de montat. Diametrul burlanului este de 120 si cantareste 57 Kg.

Greutate 50 kg.

Putere: 8 KW

PRO: Pret, aspect modern.

Contra: Putere redusa de incalzire.

Mai multe informatii si pret.

 

 

4. Soba-Semineu BLIST Oganj LM – Evacuare: Central, Dimensiune Soba: 94cmX46.5cmx39cm, Putere: 8 KW, Randament: 76.5%, Greutate 50 KG, Diametru Burlan: 120ø

Dimensiuni: 49 cm x 46 cm x 93 cm. Greutate 68 kg. Dimensiunea burlanului este de 120.
PRO: Pret redus, putere optima.

Contra: Sticla de la usa nu este ceramica.

Mai multe informatii si pret.

 

 

5.Soba BLIST B10 EKO Negru – Evacuare: Central, Dimensiune Soba: 94cmX46.5cmx39cm, Putere: 8 KW, Randament: 76.5%, Greutate 50 KG, Diametru Burlan: 120ø

Greutate: 50 Kg.

PRO: Pret bun, design atragator.

Contra: Geam de mici dimensiuni.

Mai multe informatii si pret.

Content Writer la Cumpar.net - Cumpara Inteligent!
Buna! Ma bucur ca ai citit un articol de-al meu si sper ca ti-a placut! Ma straduiesc in continuare sa creez cele mai bune articole pentru tine asa ca astept sa revii pe site! Articolele scrise de mine contin informatii actualizate despre produse. Recomand cele mai populare si fiabile produse pe baza recenziilor oferite de cumparatori. O zi minunata in continuare!
Julieta

One Response to Cele mai bune seminee pe lemne

 1. Bogdan Vasile spune:

  Eu am în dormitor un șemineu mic de 8 kw, i-am atașat și un recuperator de căldură. Face căldură foarte repede și o menține un timp, având în vedere că are șamotă în interior. Vă recomand și voua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *