Cel mai bun și ieftin Purificator de Aer
Purificatorul de aer, așa cum reiese și din denumirea lui, are rolul de a purifica aerul dintr-o încăpere. Acest produs reține în filtrele sale particule de mici dimensiuni precum virusuri, acarieni, alergeni, mirosuri neplăcute etc. Alegerea unui purificator de aer se poate efectua în funcția de câteva considerente: prețul de achiziție, rata de livrare a aerului curat, dimensiunea particulelor filtrabile și principiului de funcționare. Purificatorul de aer este o necesitate mai ales în zonele poluate unde aerul nu este cel mai curat. Un purificator are rolul de a îmbunătății calitatea aerului respirat iar efectele se vor vedea în timp.
Prețul unui purificator de aer în medie pornește de la aproximativ 200 lei și poate ajunge să coste peste 5000 de lei. Majoritatea produselor se află însă în pragul de 500-100 lei, bazânduse pe raportul calitate preț. Prețul desemnează însă puterea de filtrarea a aparatului, calitatea filtrelor, calitatea materialului etc. Rata de livrarea a aerului curat, prescurtată și CADR se referă la volumul de aer curățat într-o oră de funcționare. Cu cât valoarea este mai mare cu atât este mai mare puterea de filtrare. Dimensiunea particulelor filtrabile face referire la calitatea filtrelor și numărul lor. Un filtru ar trebuii să aibe o eficiență ridicată și să poate filtra chiar și particule de până la 2.5 um. Principiul de funcționare se poate realiza cu filtru hepa, filtru electrostatic sau ionizator.
Tipul de filtrare al unui purificator de aer se realizează de regulă în câteva etape, în funcție de tipul aparatului. De cele mai multe ori regăsim filtatrea ân trei etape și anume: pre-filtrul, filtru hepa și filtrul de carbon activ. Pre-filtrul captează cele mai mari particule precum praf sau păr de animale de dimensiuni mici. Filtru de carbon reține mirosurile neplăcute sau compuși organici volatili. Filtru Hepa filtrează cele mai mici particule precum cele microscopice ce sunt de asemenea periculoase pentru organism. Aceste particule pot fi de tipul polenului, acarieni, spori de mucegai etc.
Un purificator poate elimina sau capta în filtrele sale următoarele: mirosuri neplăcute, polen, păr de animale, praf, acarieni, virusuri, bacterii, spori de mucegai, compuși volatile, particule mai mici decât virusurile, particule fine și particule ultra-fine.
Producători purificatoare de aer. Majoritatea produselor de pe piață sunt produse de companii precum: Sharp, Philips, Oberon, Levoit, Paxton, Xiaomi, Samus, Beko, Alecoair sau Lightair. Regăsim însă și alți producători dar nu au o gamă așa mare de produse ca cei enumerați mai sus.
Tipul filtrului folosit de un purificator de aer. În funcție de tipul și prețul unui purificator regăsim filtre precum: Hepa, Carbon activ, Lumină ultravioletă, Cărbune, Electrostatic, Catalizator, Allergy+, Foto-catalitic, NanoProtect, Epa, Ceramic, Deo etc.
Fluxul de aer al unui purificator. Regăsim purificatoare de aer cu flux de sub 100 m3/oră, 100-200 m3 oră, 200-300 m3 oră, 300-500 m3 oră și peste 500 m3 oră. De regulă, un produs cu un preț mai mare vine și cu un flux de aer mai mare.
Suprafața acoperită de un purificator de aer. Un purificator de aer poate acoperii o suprafață de: sub 15 m2, 15-20 m2, 20-30 m2, 30-50 m2, 70-100 m2, 100-200 m2 sau chiar peste 200 m2. În funcție de mărimea încăperii puteți alege ce produs este necesar.
Nivelul de zgomot. Dacă doriți să amplasați purificatorul într-un dormitor și aveți de gând să îl țineți pornit și noaptea, ar trebuii să alegeți un model silențios.
Producători recomandați. Cei mai populari producători de purificatoare de aer sunt Pihilips, Xiaomi, Levoit și Sharp. Acești producători au cele mai populare modele.
Costul și disponibilitatea filtrelor. În caz că filtrele nu sunt lavabile/reutilizabile, ar trebuii să aveți în vedere și costul filtrelor. Anumite modele au costuri ale filtrelor aproape cât produsul în sine. Este recomandat să alegeți un model cu filtre accesibile și care sunt disponibile în ofertele magazinelor.
Alte sfaturi:
- Alegeți un aparat ce oferă filtre lavabile, aceste filtre reutilizabile, veți economisii având în vedere că filtrele sunt de obicei scumpe.
- Senzorul de calitate al aerului. Este recomandat pentru ca purificatorul să pornească singur când detectează poluarea în aer. Este de asemenea util pentru a observa nivelul de calitate al aerului. Anumite aparate nu au senzor al calității aerului.
- Curățați constant filtrele pentru rezultate mai bune al filtrării.
Vezi aici întreaga gama de Purificatoare Aer la preț redus.
Peste 600 de produse din care poți alege. Toate modelele la un preț redus și de bună calitate.
Recomandari:
Imagine | Model |
---|---|
Purificator de aer Xiaomi Mi 3C
Vezi detalii si pret |
|
Purificator AlecoAir P15
Vezi detalii si pret |
|
Purificator de Aer Smart Levoit Core 200S
Vezi detalii si pret |
|
Purificator Philips AC2889/10
Vezi detalii si pret |
|
Purificator de aer cu umidificator Sharp UA-HD40E-L
Vezi detalii si pret |
Nu ai găsit în lista ce îți dorești ? Vezi aici mai multe produse la preț redus și calitate pe măsură.
Ultima actualizare la aprilie 30, 2022 de către Julieta
- Modele căzi moderne baie - ianuarie 2, 2025
- Cum izolez mansarda - decembrie 10, 2024
- Cum alegi mobila din living - octombrie 10, 2024
Lasă un răspuns