Acordă o notă:
1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Aeroterma sau calorifer electric

O intrebare care dă batai de cap multora. Care este mai eficient ? Caloriferul sau aeroterma ? Aeroterma incălzeste mai repede spațiul dar are și dezavantajul zgomotului și faptul că usuca aerul din încapere. Ambele tipuri de aparate au un randament bun dar curentul electric este scump. Ambele produse oferă termostat reglabil, mai multe trepte de caldură și termostat de siguranță. Aparatele oferă de obicei trei trepte de putere care țin de putere si anume 800-1200-2000 W. Dacă vă aflați la casa, puteți opta și pentru un semineu pe lemne.

Aeroterma.

Sunt mai ieftine, usoare și de mici dimensiuni. Oferă caldură mai rapid. Odata oprite, nu mai emană caldură. Aerotermele au mai multe trepte de putere, de obicei 3. Nivelurile sunt low, medium și high. Majoritatea aparatelor au o putere maximă de 2000 W. Sunt dotate cu termostat de camera reglabil și un indicator de funcționare. Modelele regasite in comerț sunt dotate cu siguranța si protectie la supraîncalzire.

PRO: Preț mic de achizitie, dimensiuni reduse, portabile.

Contra: Zgomot, poate crea disconfort prin acel ventilator, nu asigură caldura dupa oprire.

Caloriferul Electric.

Cu toate ca un calorifer electric nu produce caldură instant el poate asigura caldură minute bune dupa oprire. Uleiul odata incalzit va emana caldură minim 15-20 minute dupa oprirea sa. Nu crează disconfort prin zgomot sau ventilator. Are un preț in general puțin mai ridicat fata de aeroterma electrica. Este insa mai greu, voluminos si pierde la capitolul portabilitate.

Caloriferele electrice beneficiază și ele de: termostat reglabil, termostat de siguranța, indicator de funcționare și 3 trepte de putere.

PRO: Menține caldura mai mult, fară zgomot.

Contra: Preț, dimensiuni, greutate.

Concluzii:

Ambele aparate ofera un randament foarte bun. Ramane la alegerea dumneavoastra pentru ce optați. Analizați: prețul, portabilitate și marimea spațiului de încalzit.

Recomandari aeroterme:

1. Aeroterma Albatros AC-22A2 – Aeroterma electrica la un preț redus ce oferă un design interesant și o putere maximă de 2000 W. Aeroterma are doua trepe de putere, 1000 W si 2000 W. Produsul este prevazut cu termostat de camera reglabil, termostat de siguranța si o protecție la supraîncalzire. Dimensiuni produs: 23.5 cm x 22 cm x 11 cm.

PRO: Pret mic, design interesant.

Contra: Lipsa celei de a treia treapta de putere.

Mai multe informatii si pret.

 

 

2. Aeroterma Zass ZFH 01 – Acest model de aerotermă vine cu două trepte de putere, termostat reglabil pentru temperatura dorită și un led ce are rolul de indicator. Are protecție la supraîncălzire dar și protecție în privința ventilatorului.

Treptele de putere sunt pentru 1000 de W si 2000 de W. Dimensiuni aerotermă 13.5 cm x 16.5 cm x 22 cm.

PRO: Dimensiuni reduse, optimă pentru încălzit spații reduse, preț redus.

Contra:

Mai multe informatii si pret.

 

 

3. Aeroterma electrica cu efect semineu Argo Flamenco – Mai sus v-am recomandat două produse ieftine dar ca ultimă recomandare, vă propun un model spectaculos cu efect de șemineu. Produsul oferă două moduri: Eco și Confort. Protecție la supraîncălzire, dispozitiv de siguranță contra răsturnării. Dimensiuni aerotermă: 41 cm x 30 cm x 14 cm.
PRO: Efect specaculos de șemineu, aspect general unic, încalzire rapidă.

Contra: Poate prețul.

Mai multe informatii si pret.

 

 

Recomandari calorifere electrice:

Calorifer electric Star-Light YOH13B – Un calorifer cu o putere de 2500W, capabil să încălzească și spații mari. Este dotat cu termostat care vă permite să alegeți temperatura dorită. Caloriferul are 13 elemenți, 3 trepte de putere(1000-1500-2500W). Este dotat cu termosat de siguranță. Dimensiuni: 63.2 cm x 60 cm x 24.6 cm. Are o greutate de 14.18 kg.
PRO: Aspect modern, putere, preț foarte bun.

Contra: Nimic.

Mai multe informatii si pret.

 

 

2. Calorifer electric Star-Light YOHF13 – Fața de un calorifer electric obișnuit, acest produs vine alături de un ventilator încorporat de 500W. Acest calorifer oferă un număr de 13 elemenți, 3 trepte de putere(1000W, 1500W si 2500W). Termostat de siguranță, termostat de cameră reglabil, protecție anti-îngheț. Dimensiuni: 63.4 cm x 60 cm x 25 cm. GreutateȘ 14.13 Kg.

PRO: Încălzire rapidă datorită aerotermei încorporate.

Contra: Preț mai ridicat față de un calorifer clasic.

Mai multe informatii si pret.

 

 

3. Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R – Acest model de calorifer electric vine cu o putere de 3000W, acest lucru constituie un avantaj având în vedere ca majoritatea caloriferelor au maxim 2500W.
Produsul are în componență 14 elemenți, termostat de cameră reglabil, termostat de siguranță și protecție anti-îngheț. Dimensiuni: 64.5 cm x 28.6 cm x 63 cm. Greutate 17.3 kg.
PRO: Robust, putere mare, preț foarte bun.

Contra: Nimic.

Mai multe informatii si pret.

 

 

Content Writer la Cumpar.net - Cumpara Inteligent!
Buna! Ma bucur ca ai citit un articol de-al meu si sper ca ti-a placut! Ma straduiesc in continuare sa creez cele mai bune articole pentru tine asa ca astept sa revii pe site! Articolele scrise de mine contin informatii actualizate despre produse. Recomand cele mai populare si fiabile produse pe baza recenziilor oferite de cumparatori. O zi minunata in continuare!
Julieta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *